Mer pengar över till resor

By Peter Karlsson,

Att resa är något som kräver både tid och pengar. Men det är inte alltid man har pengarna när man faktiskt har tid. Här kommer några tips man kan överväga för att spara pengar så man förhoppningsvis har lite mer över för resor varje år.

Minimera cafébesöken

Även om man bara svänger förbi ett café för att köpa en kaffe kan detta blir väldigt dyrt i det långa loppet. Gör man detta varje vardag kan man spara in 6 500 kronor på ett år om man hoppar över det istället. Är man någon som också köper en bulle eller kaka regelbundet finns det ju ännu mer pengar att spara.

Satsa på kollektivtrafik

Alla som bor i eller i utkanten av storstäder kan mest troligt byta till kollektivtrafik utan att tappa mycket tid och säkert spara en hel del pengar. Ännu mer om man bor i en stad där man behöver betala trängselskatt.

Billigare resor

Själva resan kan man många gånger också dra ned priset på utan att offra väldigt mycket, och det finns även sätt att spara pengar när man reser mer regelbundet. Och att lägga ned tid på att leta upp den billigaste resan kan också vara smart.