Gruppresa

Visst skulle det vara kul att komma iväg några dagar och frigöra sig själv totalt med drogen musik. Du och några kompisar hittar den perfekta konserten eller en massiv musikfestival med din favoritmusik. Alla älskar vi musik och får man möjligheten att lyssna och se på bra musik live så kommer man så nära en musikalisk totalupplevelse det bara går.

Varje år gästa några av världens tyngsta artister de olika musikfestivaler runtom i Europa och Sverige. Vissa festivaler inträffar bara en gång medan andra är mer återkommande. Att åka på en musikfestival i Sverige är en fantastisk gruppupplevelse om man gör det tillsammans med några nära och kära vänner. Det är inte bara musiken i sig själv som på ett dynamiskt sätt integrerar och förstärker gruppupplevelse; allt runtomkring festivalen i form av mat och dryck, fritidsaktiviteter och campingplatsen med de många tält som folk bor i under festivalen gör evenemanget till en folkfest som saknar motstycke.

I Sverige har vi en stark festivalkultur och det är mycket vanligt att man som vänner och kollegor gästar några de många musikfestivaler som arrangeras i landet: Arvikafestivalen, Hultsfred och Stockholm Jazz Festival är några större festival- och konsertevenemang som varit ständigt återkommande under många år.

Det är kul att göra saker i grupp eftersom det inte är så ofta man träffar vänner utanför jobb under mer informella och socialt avslappnade förutsättningar. Det kan vara värt att försöka avsätta en tid och försöka planera för en rolig och trevlig sammankomst med gamla vänner och klasskompisar. En resa till fjällen, till solplatser eller till storstäder som London tillsammans där man njuter av puls och underhållning tillsammans är inte helt fel. Ta er tiden att verkligen avnjuta tiden tillsammans eftersom ni säkert har tusen saker att återkoppla till under alla åren som gått sedan ni träffades sist.

Det finns enklare saker man också kan göra tillsammans. Varför inte ta en helg för att åka go-cart eller testa ett spa i något närområde utanför den stad ni bor i. Försök att hitta tiden och den rätta platsen där alla kan sammanstråla och på ett avspänt sätt berätta om allt som hänt sedan ni sågs sist.

Skjut inte på någonting om du känner för att vara den sammankallande kraften i sammanhanget. Se till att styra upp gruppevenemanget eller kompisresan så fort du bara kan – livet är alldeles för kort för att vänta på en roligare morgondag!