Resetips

By admin,

Det är mycket man ska tänka på när det vankas resa, och beroende på resans karaktär så kräver den olika mycket förberedelse och planering. Vi ger lite nyttiga allmänna tips gällande resande, men också några tips om hur du kan effektivisera ditt resande exempelvis om du reser i affärer.

Allmänna tips

  • Boka flyg – Att boka flyg är förutom att veta sin destination något av det första man gör när det skall ut och resas. Tipset när det gäller flygbokning är helt enkelt att hålla koll på biljettpriser och både kolla de stora bokningshemsidorna såväl som att ta en tur in på flygbolagens egna hemsidor. Ibland finns inte ‘det senaste erbjudandet’ med på bokningssajterna. När du bokar ska du också tänka efter vilka tider som flyget går och ankommer, eventuell skillnad i lokal tid och så vidare.
  • Boka boende – Boende är absolut enklast att boka via sidor som exempelvis Hotels.com eller motsvarande – om du alltså inte bokar en paketresa via någon resebyrå. På sidor som Hotels.com hittar man i regel alltid de mest förmånliga priserna och kan se bra recensioner.
  • Sjukvård – Reser du inom EU så har du fri sjukvård inom 45 dagar. Beställ det Europeiska sjukförsäkringskortet hos försäkringskassan.
  • Kreditkort – Se till att alltid ha ditt kort under uppsikt och lämna aldrig över kortet för betalning om du inte känner dig helt säker.

Effektivt resande

När man reser mycket, vare sig det är privat eller om det handlar om affärsresor så växer kraven på bekvämligheter, förmåner och flexibilitet.

  • Planering – När man reser ofta, om man reser i arbetet då exempelvis, då är det mycket som sker enligt rutiner och efter ryggmärgen. Då är det viktigt med en god planering så att man får en positiv upplevelse fastän man gjort resan hundratals gånger förut. Nyckeln är planering, om allt är välplanerat så kommer resorna att flyta på och ge dig möjlighet att tänka på annat.
  • Få saker gjorda – Att tänka på annat kan då exempelvis innebära att man arbetar under resans gång. Återigen är det då viktigt med planeringen att man har ordnat med flyg och eller tåg där man har möjlighet att använda sin laptop och motsvarande.
  • Lojalitetspoäng och förmåner – Reser man mycket så är det en bra idé att nyttja ett så kallat lojalitetsprogram. Ju mer man reser, desto mer poäng får man och dessa poäng kan sedan bytas mot exempelvis nya flygresor, hotellnätter eller annat motsvarande.