Tips inför hotellbokningen

By Peter Karlsson,

Oavsett var man har planerat att resa finns det alltid bra tips man kan använda sig av för se till att man bokar rätt hotell. Här lyfter vi fram några av våra favoriter.

Läsa recensioner

Det finns alltid personer som besökt ett viss hotell innan en själv och delat med sig av upplevelsen. Många hotell gör det möjligt att lämna kommentarer och betyg direkt på deras egen sajt. Kan man inte hitta det där finns det alltid andra resesajter där denna information finns tillgänglig.

Titta på hotellpaket

Ett hotells läge kan öppna upp möjligheter för speciella paket med fördelaktiga priser. Detta betyder att man inte bara får en plats att slappna av och sova på utan även får möjligheten att göra något som att spela golf eller gå på en musikal. En del hotell har sina egna tips direkt på startsidan.

Kolla vad som inte ingår

Det finns ingen regel som säger att man har kostnadsfri tillgång till alla typer av extrasaker som går att få på ett hotell. Alla är nog medveten om att minibaren ofta har väldigt höga priser, men även saker som internet, schampo, badoljor och till och med tvålar kan kosta extra på vissa hotell. Se även efter om frukost ingår i priset.

Titta inte alltid på stjärnorna

Antalet stjärnor ett hotell har är inte den bästa indikationen på hur bra upplevelse man kommer att ha där. Tänk i regel på detta som ett mått på utbudet och lyxen man kan förvänta sig där. Det finns dessutom inget globalt sätt att klassificera hotell, så antalet stjärnor kan lätt ha väldigt olika betydelser i olika länder.

Titta närmare på omgivningen

Innan man bokar ett hotell är det också smart att titta noga på vad som finns runtikring. Har man specifika aktiviteter man vill göra i samband med sin resa är det alltid smart att planera ut dessa med hotellet som en utgångspunkt, speciellt om man planerar att stanna flera nätter i rad.

När du bokat

När du bokat ditt hotell är det bara att invänta resdagen och packa för den kommande resan. Väl vid hotellet så checkar du in och kan påbörja din vistelse. Ett hotellrum kan vara olika i design och inredning och det är alltid spännande när man låser upp hotelldörren för att se hur det ser ut. Många utforskar rummet noga medans andra kanske slår igång TV för att få lite ljud i rummet. testa hur sköna sängarna är och njut av er hotellvistelse.