Tips för Englandsresan

By Peter Karlsson,

England har länge varit ett av svenskarnas favoritdestinationer, både för längre semestrar och kortare weekendresor. Här kan kan se och göra så otroligt mycket att det är lätt att gå miste om fantastiska upplevelser. Detta betyder ju visserligen att det finns bra anledning att komma tillbaka, men vi tänkte ändå dela några tips som kanske inte slagit en omedelbart när man planerar sin Englandsresa.

Se en fotbollsmatch

Fotbollen är utan tvekan Englands största sport och de har även en av de främsta nationella ligorna i hela världen. Att se en riktig engelsk fotbollsmatch är minst sagt en speciell upplevelse. Och eftersom London är det mest populära staden att besöka finns här hela 13 fotbollsklubbar, varav sju spelar just i Premier League. Och med lite planering kan man även komma rätt klädd till matchen.

Besöka West End

West End är Londons svar på Broadway i New York och ses numera av många som Londons mes centrala område. Det är inte riktigt ett tydligt definierat geografisk område, men i folkmun omfattar det mer eller mindre hela underhållningsdistriktet i staden. Mest känd för sina musikalproduktioner är det helt klart platsen man vill besöka om man gillar shower med sång och dans.

Se de skotska högländerna

Söker man sig bortom London finns det fortfarande många fantastiska platser att besöka. Och de skotska högländerna är värt en resa till England för sig själv. Staden Inverness är varmt rekommenderat som den nordligaste storstaden på de brittiska öarna och är även bara ett stenkast från den mytomspunne sjön Loch Ness.

Uppleva Snowdonia National Park

Ett annat helt magiskt naturlandskap hittar man i Wales i form av Snowdonia National Park. Långt från alla Englandsresenärer har ens hört talas om nationalparken, men alla som någonsin varit här kommer att kunna vittna om det majestätiska landskapet. Och med tanke på att det är fullt av spännande aktiviteter kommer det kunna locka många olika typer av människor