Semestra på Malmön, hyr stuga eller rum i Bohuslän

By Fredrik Ulriksson,

Malmön är en pärla i Bohuslän, och ett av de bästa resmålen för en avkopplande semester. Med sina vackra stränder, klippor och skogar finns det något för alla. Här kan du njuta av lugnet och naturen, eller ta del av en mängd aktiviteter.

Varför Malmön är ett fantastiskt resmål

Med en yta av endast 0,64 kvadratkilometer är Malmön en liten ö som inte är så känd för många. Men det är precis vad som gör den så speciell. Här finns inga stora hotellkomplex eller turistfällor. Istället finns det charmiga stugor och rum att hyra, samt lokala restauranger och butiker. Ön är också bilfri vilket gör att du kan ta en paus från trafik och stress.

Boendealternativ på Malmön

Det finns flera möjligheter att bo på Malmön, beroende på vad du föredrar. Du kan hyra en stuga eller lägenhet, eller boka ett rum på en av de lokala pensionaten. Det finns också en campingplats för den som vill bo i tält eller husvagn.

Aktiviteter på Malmön och i närliggande områden

På Malmön finns det gott om aktiviteter att välja mellan. Du kan paddla kajak, vandra, cykla eller bara koppla av på en av öns sandstränder. Du kan också ta en båttur till närliggande öar, som Käringön eller Marstrand. Om du vill prova på fiske kan du hyra en båt och åka ut på havet.

Mat och dryck på Malmön

Malmön har flera lokala restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur, samt andra lokala specialiteter. Du kan också handla råvaror för matlagning i en av de lokala butikerna och laga mat i din stuga eller lägenhet.

Transport och praktisk information

För att ta dig till Malmön kan du åka bil eller ta båt från Kungshamn. Ett annat alternativ är att ta buss till Smögen och sedan gå på en promenad till ön. Det är också möjligt att hyra cykel om du vill ta dig runt på ön. Det finns ingen bankomat på Malmön, så se till att ta ut pengar innan du kommer.