Semestra i södra Sverige i sommar

By Fredrik Ulriksson,

Semestern närmar sig och det är hög tid att börja planera. Varför inte semestra i södra Sverige i sommar? Här finns det något för alla. Oavsett om du är ute efter en avkopplande semester i naturen, en storstadssemester, god mat och dryck, kultur eller aktiviteter för hela familjen så har södra Sverige allt du kan önska dig.

Naturupplevelser

Södra Sverige bjuder på en fantastisk natur med många olika upplevelser. Besök nationalparker som Stenshuvud, Söderåsen eller Österlen för att uppleva den skånska naturen på nära håll. Ta en vandring längs Skåneleden eller cykla genom de småländska skogarna. För den som vill ha lite mer adrenalin i kroppen finns det möjlighet att åka mountainbike i skogarna eller paddla i kajak på någon av regionens sjöar.

Storstadssemester

För den som vill uppleva stadsliv finns det flera städer i södra Sverige som erbjuder en storstadssemester. Malmö är en av Sveriges mest trendiga städer med många spännande restauranger, barer och butiker. I Göteborg finns det också ett rikt utbud av mat och dryck samt kultur i form av konserter, teater och museer. Besök även städer som Lund, Helsingborg och Kalmar som alla har sin egen charm.

Mat och dryck

Södra Sverige är känt för sin goda mat och dryck. Besök en av regionens många gårdsbutiker och provsmaka lokala delikatesser som ostar, charkuterier och marmelader. Passa även på att besöka något av de många bryggerierna eller vinodlingarna i regionen. För den som är intresserad av gastronomi finns det flera restauranger i södra Sverige som är belönade med Michelinstjärnor.

Kultur

Södra Sverige har en rik kulturhistoria och det finns många museer och andra kulturella platser att besöka. Besök Kronobergs slott och lär dig mer om Sveriges historia eller ta en tur till Öland för att besöka Borgholms slott. För den som är intresserad av konst finns det flera konstmuseer, som Moderna Museet i Malmö, som erbjuder spännande utställningar.

Aktiviteter för hela familjen

Södra Sverige har massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Besök Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby eller Liseberg i Göteborg för en dag fylld med nöjen och skratt. För den som vill vara utomhus finns det flera djurparker och äventyrsland som är perfekta för en familjeutflykt.

Södra Sverige är ett perfekt resmål för den som vill ha en varierad och spännande semester. Här finns det något för alla.