London

By Peter Karlsson,

Känner du att det är dags att dra iväg en weekend till en riktig storstad med puls och aktiviteter? I så fall är det bara att sätta dig på flyget till London – Europas centrum för kultur, nöje, underhållning och mycket mer.

Det tar inte mer än två timmar att flyga till London från Sverige. När du landat på Heathrow hoppar du på en svart London-cab eller sätter dig på världens äldsta tunnelbana. Därefter kan du lämna dina väskor på hotellet och ta dig mitt ute i smeten bland nära 10 miljoner invånare och ta en kopp te på något av de många kaféerna i charmiga Soho. Där kan man sitta en stund och dricka in atmosfären och energin som fyller staden från kant till kant. Runt Soho finns dessutom det trendigaste man kan köpa i Europa när det gäller klädmode och design.

Och på tal om shopping, har du inte varit på Harrod’s så måste du besöka den mest majestätiska shoppinggalleria du skådat. Man kanske skall sätta Harrod’s i proportion till minst tio stycken NK-butiker när det gäller varor och produkter. Det sägs att på Harrod’s kan du be om i princip vad som helst. Vill du köpa en levande giraff så kommer den att levereras till dig!

Ett annat bra resmål för shopping är Camden Market som ligger i den norra delen av Londons stad. Denna stadsdel är känd för att vara ett centrum för alternativa livsstilar och subkulturer och därför ett perfekt ställa att hitta något lite ovanligare eller udda.

Ta gärna en titt förbi ett av världens största mode museum  i Tate Modern. Museet ligger vacker beläget längs Thames och här återfinner du mästerverk av både Picasso och Bacon. Har du tid med ett till museumbesök så är vaxkabinetten Madame Tussauds vaxkabinett fantastiskt spännande med dockor som upplevs precis som om de vore levande här och nu.

London erbjuder det mest imponerande i underhållnings- och nöjesväg man kan tänkas uppleva. Om det finns en motsvarighet till Broadway i Europa så är det Londons teater- och musikalföreställningar i stadsdelen West End. Vill du boka biljetter i förväg hittar du de enkelt på; http://www.gomusictravel.se. Än idag spelas Andrew Lloyd Webbers ”Phantom of the Opera”. Om den skulle kännas för tung och dramatisk kan du lätta upp stämningen med musikalen Mamma Mia eller den klassiska Dirty Dancing.

Har du inte besökt London ännu så är det på tiden att du gör slag i saken och beger dig av. Har du besökt staden en gång så kommer du garanterat vilja komma tillbaka så många gånger du bara kan!

Andra måsten när du är i London:

  • Besöka Piccadilly Circus – känd från tv och ett centrum i storstaden
  • Tower of London – lite historia och spänning är perfekt på semestern
  • Prova fish and chips – det ligger inte i allas smak men nationalrätten måste provas!
  • Besök blommarknaden på Columbia Road – väldoft och vackert!
  • British Museum – här kan man spendera en hel dag eller två!
  • Westminister Abbey – där drottningen gifte sig och historiens kändisar begravts.
  • Åka The London Eye – få en 360 graders vy över staden.
  • Gå över Tower Bridge – en av världens mest kända broar.
  • Westministerpalatset och Elizabeth Tower – Storbritanniens parlamentsbyggnad och dess norra klocktorn.