Åka på charter

By Peter Karlsson,

Visst känner du dig sugen på resa? Det är en bit kvar till semestern men vad gör det? Du kan lika gärna ta några lediga dagar och åka på en kortare charterresa där allt reda är planerat och bokat. Allt du behöver göra är att åka dit och checka in!

När du planerar din resa gäller det att du tar kontakt med ett företag som kan det här med charter. Det finns blufföretag där ute som tar dina pengar och en flygbiljett men när du kommer fram finns inte hotellet du blev lovad. Håll dig till välkända namn inom området så sitter du säkert i båten (eller på flyget!). En stor aktör är Travelmarket.se som tipsar och charterresor över nästan hela världen och har mängder med information för dig som resa.

Hur kan du då få det bästa priset? Förutom ovan nämnda att hitta den bästa sajten, kan du göra din egen del för att få ned priset. Det smartaste är att åka på charter när ingen annan gör det. Hitta en charterresa utanför säsongen och biljettpriset kommer definitivt vara lägre. Eller så väljer du en charterresa till ett lite med udda resmål. Undvik de vanliga trendresmålen och våga prova en ny stad eller nytt land. Eller så kan du försöka boka charterresan så sent som möjligt. Ha lite is i magen och försök att få ned priset genom att vänta.

När du bokar din charter kan du mot extra kostnader få hjälp med andra saker än bara hotell och flygbiljett. Du kan få hjälp att hitta restauranger och till och med reservera bord innan du ens har kommit till landet. Eller få information om vilka aktiviteter du kan ta del av och hur kollektivtrafiken fungerar.