Packa rätt inför resan

By admin,

Det är ofta ett dilemma vad man ska packa ner och oftast packar man för mycket. Det gör ju egentligen inget om man glömmer något. De har förmodligen allt man behöver dit man ska åka ändå, men det finns ändå vissa saker som är bra att ha med sig.

Miniapotek

En viktig sak att packa med sig är ett litet apotek, med de nödvändigaste sakerna. Tabletter mot värk, diarré, allergi, migrän och andra mediciner man behöver. Råkar man bli förkyld är nässpray och halstabletter bra att ha. Plåster är ett måste, skadar man sig behöver man det med en gång. Andra bra saker kan vara myggspray, kylbalsam och vätskeersättning vid diarré. Vätskeersättningen återställer kroppens saltbalans.

Mobiltillbehör

Mobil och padda är något många tar med sig på resan. Se till att packa laddare och en adapter om det behövs dit resan går. Något som också är bra att ha med sig är ett extra batteri för att ladda mobilen. Hörlurar är ett måste om man vill lyssna på musik eller ljudbok på flyget. Ibland kan det vara skönt att utestänga allt ljud i kabinen. Det går att spara pengar på dessa inköp om du använder dig av rabattkoder, något som kan lätt hittas på nätet idag.

Skrynkelfria kläder

Det finns ett knep för att få plats med mer kläder i väskan och det är att rulla dem. Rullar man kläderna blir de dessutom mindre skrynkliga. Måste man ha kavaj med sig ska man vända ut och in på den innan man packar ner den, då blir det mindre skrynklor. Packar man rätt, får man med sig allt och har dessutom plats för lite inköp på resan.

Handbagage

Saker som är bra att ha i handbagaget är saker man är rädd om, till exempel kamera. En tandborste och värktabletter. En varm tröja till flygresan, då det brukar bli ganska kallt ombord. Batteri och laddare ifall man planerar att använda mobil eller padda på resan. Sen får man naturligtvis inte glömma pass och pengar.