Semestra i Sverige

By admin,

Tvärtemot vad många kanske tror så är faktiskt Sverige ett alldeles fantastiskt land att semestra i såväl sommar som vinter. Av den anledningen kommer här några stycken härliga svenska semestertips.

En klassiker vad gäller semester i Sverige är förstås att ta sig genom hela landet med en husvagn i släp eller en husbil. Över hela landet, från Trelleborg i söder till Kiruna norr, finns hundratals härliga resmål som lämpar sig alldeles utmärkt för camping, eller vad sägs om underbart härlig Öland, fantastiska Västkusten eller varför inte den norrländska pärlan Höga Kusten som vi skrivit om tidigare här på sajten.

Vare sig man är ute och kör med husvagn, bilen eller färdas per tåg, så finns det i Sverige en rad intressanta städer att besöka.

Har man inte tidigare besökt vår underbara huvudstad Stockholm är detta något man absolut bör ta chansen att göra. I Stockholm vimlar det av intressanta sevärdheter, framför allt i form av museer av alla dess slag, som till exempel Vasamuseet, Historiska museet, Nationalmuseum och Moderna museet för att nämna några. Har man barn med på resan är Skansen och Gröna Lund givetvis en självklarhet.

Andra städer som också kan vara värda ett besök är till exempel Västkustens pärla Göteborg, Malmö i Skåne som dessutom ligger nära Köpenhamn, Kalmar med sitt medeltida slott eller varför inte Uppsala med en av norra Europas största domkyrkor med mera.

Några bra tips om man inte vill ha en alltför påkostad semester kan vara att till exempel bo på vandrarhem istället för hotell eller varför inte på en lantgård, hyra begagnad bil om man inte har egen samt att vara ute i god tid när man bokar tåg för att få billigast möjliga biljett.

När det kommer till vintersemester i Sverige handlar i princip allting om skidåkning i någon form. Åtminstone från Dalarna och norrut finns det gott om härliga skidorter med goda möjligheter vare sig man är intresserad av längdåkning eller utförsåkning.

Vill man ha riktigt bra alpin skidåkning i Sverige finns dock bara ett alternativ och det är ju så klart Åre. Med över 100 km pist är Åre det i särklass största skidområdet i Sverige. Några andra svenska skidorter som också håller bra klass är till exempel Sälen, Vemdalen samt Idre.