Familjeresa till Höga Kusten

By admin,

Höga Kusten är ett naturskönt område i Ångermanland. Den sträcker sig från Örnsköldsvik i norr till Härnösand i söder. Det säregna landskapet, som skapats av en landhöjning som pågått sedan istiden, och områdets vackra skärgård lockar tusentals besökare varje år.

Aktiviteter

Här finns massor att göra för alla och det finns även en hel del aktiviteter som riktar sig till barnfamiljer. Man kan bland annat besöka Rövarbyns lekland, Junseles Djurpark eller någon av de många vattenland som finns i området. För de vuxna finns det en uppsjö av konsthallar eller varför inte besöka en lokal ostproducent för en provsmakning. En annan populär aktivitet är Höga Kustens walkabout. Det är ett äventyr för hela familjen där man går på vandring i skogen. För att hitta fram till målet måste man tillsammans lösa en rad kluriga gåtor. Väl framme bjuds man på en lunch som tillagas över öppen eld. Detta är bara några förslag. På Höga Kustens officiella besöksguide finns all tänkbar information om området och dess aktiviteter.

Campa vid sjön

Börjar man sin resa längs Höga Kusten norrifrån finns många övernattningsställen att välja mellan. Campar man hittar man till exempel Mosjöns Camping i Örnsköldsvik. Här bor man pittoreskt precis bredvid den vackra Mosjön. Här kan man både hyra en stuga, ställa upp husvagnen eller tälta. Campingen passar utmärkt för barnfamiljer. Förutom badplatsen vid sjön finns också en minigolfbana och en hoppborg där de små kan aktivera sig.

För den som vill få en oförglömlig upplevelse tillsammans med sin familj är Höga Kusten ett måste. Det finns något för alla – gamla som unga. Här visar sig Sverige från sin allra bästa sida, ingen tvekan om saken.