Campingsemester i Örnsköldsvik

By admin,

Den som skall ut och campa på semestern borde helt klart överväga att campa i Höga Kusten. Höga Kusten ligger i Ångermanland och omfattar i stora drag Härnösand, Kramfors och Örnsköldsvik.

Detta område är ett av de mest attraktiva turistmålen i Sverige. Landskapet är väldigt säreget, där finns höga klippor varvat med vikar och skär. Höga Kusten utnämndes till ”Världsarv” år 2000 och detta om inte annat gör det extra värt ett besök.

Dagsturer till sevärdheter

I området finns så många attraktioner så att det nästan blir svårt att välja vilka man ska hinna besöka under sin semester. Varför inte stanna vid Mosjön med dess härliga camping, och ha detta som ett nav. Man kan sedan göra olika dagsturer till exempel till Högbondens Fyrö eller en av Höga Kustens vandringsleder som finns alldeles i närheten. Man kan även ta sig upp till Svedje och Hörnett. Intressant kan kanske också vara några av de många fornlämningarna som återfinns i området. Mosjöns Camping ligger mycket vackert beläget och erbjuder sina gäster många aktiviteter och rekreation under vistelsen. Till Mosjön är det cirka 18 kilometer från Örnsköldsvik stad.

Bad, fiske och semestervila

Badplatsen ligger alldeles nedanför campingen och i sjön kan man ägna sig åt sportfiske. Vattnet har inplanterad ädelfisk och den fiskesugne kan lösa fiskekort och spinna, meta eller kasta fluga. Men möjligheter till aktiviteter slutar inte där. Minigolf och en hoppborg för de små kanske kan locka. Om man inte har tält eller husvagn kan man ta in på en av de funktionella stugorna som erbjuds.

Ishockey

Kommunen Örnsköldsvik känner många igen tack vare ishockeylaget Modo. Modo är det namn som är sprunget av den skogsindustri som idag ingår i Holmens koncern. Modo industri hade under lång tid en helt dominerande ställning som arbetsgivare i området. Med dess cirka 55 000 invånare är kommunen en av de folkrikaste i Norrland.